Skivad bacon
Glöm tunna sladdriga baconskivor! Nu finns vårt bacon färdigskivat i lagom tjocka skivor för frukost, lunch eller varför inte bara steka på dem till en kall öl.
Bacon som vanligt torrsaltats 3 dagar, därefter sköljs och torkas baconet så det är redo för röken. Baconet röks i 60 grader celsius tills en innertemperatur på 60 grader celsius är uppnådd. Denna process tar ca 6-8 timmar.
När baconet är rökt får det vila över natt i kyl för paketering.
En förpackningen innehåller 500 g skivad bacon, tjockelken på det skivade baconet är ca 3 mm.




INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Sida av gris, salt, konserveringsmedel (nitritsalt E 250), socker, kryddor (vitlökspulver och svartpeppar)
Rökarom via eld (Ek)
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 344 kcal
Fett 32,8 g
Mättade fettsyror 13,7 g
Protein 13 g
Salt 2 g